“Μεταμόρφωση” γλάστρας

“Extreme makeover”

Ναι, ναι, μετά από δέκα χρόνια θυμήθηκα να βάλω και ένα καινούργιο post… τα υλικά που θα χρειαστούμεΑλλά τι να κάνουμε! Κάλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει ο σοφός λαός. Αυτή τη φορά θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία μιας, όχι απαραίτητα άσχημης, αλλά μάλλον βαρετής γλάστρας που έχω στο σαλόνι μου και η οποία υπέστη ένα “extreme makeover” τις προάλλες, αφού δεν μπορούσα να την βλέπω πια έτσι και επειδή είμαι πολύ τσιγκούνα για να αγοράσω κασπώ για να την βάλω μέσα. Έτσι, με πολύ απλά και καθημερινά υλικά η γλάστρα πήρε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα μορφή.

Αρχικά χρησιμοποίησα απλό κόκκινο χαρτί glastra21 και το έκοψα σε λωρίδες. Εννοείται βέβαια ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και οποιοδήποτε άλλο χρώμα ταιριάζει με τον χώρο μας (ή και με το λουλούδι).

Επίσης χρειάστηκα γκοφρέ χαρτί για να διακοσμήσω τη γλάστρα, πάλι σε κόκκινο χρώμα.

Για να τα κολλήσουμε όλα αυτά θα πάρουμε την καλύτερη λύση για τέτοιου είδους κατασκευές, την άσπρη κόλλα τύπου ατλακόλ ή και οποιαδήποτε ξυλόκολλα. Για να περάσουμε την κόλλα θα χρειαστούμε και ενα πινέλοglastra3.

Ξεκινάμε λοιπόν περνώντας την γλάστρα με κόλλα και κολλάμε τις λωρίδες κάθετα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, μπορεί να το κάνει ο καθένας. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε να είναι ίσια τοποθετημένες και κάθε λωρίδα να πατάει λίγο την προηγούμενη ούτως ώστε να μην υπάρξουν κενά. Μόλις τοποθετηθούν όλες οι λωρίδες και η γλάστρα καλυφθεί περνάμε άλλο ένα στρώμα κόλλας πάνω από το χαρτί. Αυτό θα κάνει το χαρτί γυαλιστερό και επίσης, κάτι πολύ σημαντικό, θα το κάνει αδιάβροχο και μη διαπερατό από τα ποτίσματα. Τέλος, παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτί γκοφρέ (αρκετά φαρδύ) το τσαλακώνουμε λίγο για να πάρει όγκο και το κολλάμε στο χείλος της γλάστρας. Την αφήνουμε να στεγνώσει και το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά όμορφο. Αυτά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s