Χιονάνθρωπος

Χειμωνιάτικη διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν, ο χειμώνας όμως παραμένει. Η καλύτερη εποχή για να στολίσουμε το σπίτι, τα μπαλκόνια, τα παράθυρα και ότι άλλο είναι ελεύθερο… Εγώ σκέφτηκα να φτιάξω μια φιγούρα, όπως είναι αυτές που πωλούνται στα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη. Αρχικά δεν είχα αποφασίσει αν αυτό που θα βγει θα είναι Άγιος Βασίλης ή χιονάνθρωπος, τελικά όμως κατέληξα στο δεύτερο. Η κατασκευή του είναι εύκολη αλλά λίγο μπελάς… Και για να είμαι ειλικρινής ο δύσμοιρος χρειάστηκε πάρα πολύ καιρό για να ετοιμαστεί, αφού στα μισά με έπιασε μια απίστευτη βαρεμάρα, και τον άφησα να στέκεται κάπου για καμιά βδομάδα μέχρι να πάρω την απόφαση να συνεχίσω….

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:body1

 • εφημερίδα
 • χαρτοταινία
 • κόλλα τύπου ατλακόλ
 • άσπρο χρώμα (πλαστικό ή τέμπερα ή ακρυλικό)
 • πορτοκαλί χρώμα (τέμπερα ή ακρυλικό)
 • βαμβάκι
 • σύρμα πίπας (εκείνο το μαλλιαρό) σε μαύρο χρώμα
 • πλαστικά μάτια (εκείνα τα μπιρμπιλωτά)
 • μαύρο χαρτόνι
 • ένα κομμάτι ύφασμα (στο χρώμα που προτιμάτε)body2

Αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε το σώμα από εφημερίδα και χαρτοταινία. Μπορείτε να πάρετε ένα κουτί, να το τυλίξετε με εφημερίδα την οποία θα περάσετε με χαρτοταινία για να σταθεροποιηθεί, να πάρετε το κουτί δηλαδή σαν βάση για να μην ξοδέψετε τόσο πολλές εφημερίδες. Το σώμα θα είναι επομένως κούφιο από μέσα. Έπειτα θα κάνουμε το ίδιο με το κεφάλι το οποίο θα κολλήσουμε πάλι με χαρτοταινία. Το ίδιο θα γίνει και με τη μύτη. Σε αυτό το σημείο, αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλοι οι γνωστοί που είδαν το δημιούργημα αυτό, που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, μου έλεγαν πως είναι πιγκουίνος. Πείτε μου τώρα εσείς, σας μοιάζει αυτό το πράγμα με πιγκουίνο???

Αφού καλύψουμε το σώμα με χαρτοταινία, θα το περάσουμε μια στρώση κόλλα, μια στρώση κομματάκια εφημερίδας , μετά πάλι κόλλα snowmanκαι θα το αφήσουμε να στεγνώσει. Όταν στεγνώσει  γίνει πιο σκληρό και ανθεκτικό, θα το περάσουμε όλο με άσπρο χρώμα. Όταν στεγνώσει και αυτό θα βάψουμε την μύτη πορτοκαλί (όπως είναι συνήθως τα καρότα…) και θα αφήσουμε και αυτή να στεγνώσει. Όταν γίνει και αυτό, θα καλύψουμε το δημιούργημά μας  με βαμβάκι. Πως θα το κάνουμε αυτό? Εύκολο. Με ένα πινέλο αλείφουμε κομμάτι – κομμάτι το σώμα (εκτός της μύτης εννοείται….) και κολλάμε μικρά κομμάτια βαμβάκι ομοιόμορφα. Κάπου εδώ το τέρας θα αρχίσει να μοιάζει με χιονάνθρωπο. Τα τελευταία πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι η διακόσμηση. Μάτια, κουμπιά και στόμα από μαύρο σύρμα πίπας, τα οποία θα κολλήσουν με σιλικόνη (ίσως και με ατλακόλ, η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα), ένα καπέλο το οποίο θα φτιάξουμε από μαύρο χαρτόνι (η εναλλακτική είναι ένας παιδικός σκούφος, μια παλιά κανάτα, μια ξεχειλωμένη κάλτσα, ή οτιδήποτε άλλο σας εμπνέει!) και τέλος το κασκόλ, για το οποίο έκοψα ένα κομμάτι ύφασμα. Τέλος! Τώρα μπορούμε να τον βάλουμε κάπου και να τον χαζεύουμε, μια και το χιόνι που πέφτει στην Ελλάδα δεν θα φτάσει ούτε και φέτος για να φτιάξουμε αληθινό χιονάνθρωπο…!

4 thoughts on “Χιονάνθρωπος

 1. Μπορώ να πω ότι οι πρώτες 2 φωτό δε μου έβγαζαν τίποτα που να μου θυμίζει χιονάνθρωπο!!!!

  Η τελευταία όμως φωτό είναι πολύ κατατοπιστική και βλέπω ότι ο χιονάνθρωπος που έφτιαξες είναι καταπληκτικός!!! Έχεις χέρι!!!! Υποκλίνομαι!!!

  Μια ερώτηση μόνο… πάνω στο καλοριφέρ που τον έβαλες… δεν έλιωσε???!!!!! 😛 😀

  Like

 2. Μπα είναι σκληρό καρύδι! Άμα σου πω ότι όλη τη χρονιά, από τη στιγμή που τον έφτιαξα μέχρι τώρα, την έβγαλε πάνω σε ένα ντουλάπι να κοιτάει το σαλόνι…. Χιονάνθρωπος παντός καιρού!

  Like

 3. Άννα σε ευχαριστώ!!!!!!! Επί τη ευκαιρία: το blog σου είναι καταπληκτικό! Περνάω ώρες διαβάζοντας τις περιπέτειές σας!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s