Πασχαλιάτικο στεφάνι

Εμπρός λοιπόν, για το Πάσχα!

Να και το πασχαλινό στεφάνι! Έσπαγα το κεφάλι μου, τι να φτιάξω για να ξεκινήσω σιγά σιγά με τα πασχαλινά, και ιδού το αποτέλεσμα.

easter wreath 1

Βήμα πρώτο: Ο αρχικός δακτύλιος, φτιαγμένος από διαφημιστικά και χαρτοταινία. Πανεύκολο, φθηνό και αποτελεσματικό.

easter wreath 2

Βήμα δεύτερο: Το βάψιμο του στεφανιού. Απ’ ότι φάνηκε στο μέλλον, δεν ήταν απαραίτητο, αφού καλύφθηκε ολόκληρο από ύφασμα. Έτσι είναι οι κατασκευές μου, η αρχική πρόβλεψη δεν έχει ποτέ καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Αλλά αυτή είναι η μαγεία 🙂 Οπότε, αν θέλετε να κολλήσετε τα διακοσμητικά κατευθείαν πάνω στο βαμμένο στεφάνι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.

easter wreath 3

Πολλά βήματα αργότερα: Έτοιμο! Το τύλιξα αρχικά με ένα περίεργο ύφασμα, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει (ή πολύ απλά δεν το ξέρω!). Για να σας δώσω να καταλάβετε, ήταν τυλιγμένη σε αυτό μια ανθοδέσμη από τα παλιά, κάτι μεταξύ υφάσματος και τσόχας…. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε ύφασμα ή και κάποια φαρδιά κορδέλα ή τούλι. Μετά από το μυστηριώδες αυτό ύφασμα, πέρασα και μια πράσινη πουά κορδέλα (το καινούργιο μου απόκτημα, έπρεπε να μπει οπωσδήποτε σε αυτήν την κατασκευή!). Όλα αυτά στερεώθηκαν πολύ όμορφα και αόρατα με καρφίτσες, προσοχή μόνο να είναι αρκετά χοντρό το στεφάνι σας για να μην τσιμπηθείτε! Μετά, εκεί στο κέντρο έγινε ένας χαμός έμπνευσης, μπήκαν τα πάντα όλα! Αυγά, χορταράκια (από χάρτινη κορδέλα) και ένα λουλούδι (φτιαγμένο από το ίδιο ύφασμα που λέγαμε πιο πάνω). Συγκρατήθηκα να μην βάλω και χίλια άλλα, χάντρες ξύλινες, πον πον, λουλουδάκια μικρά και μεγάλα, μπαλίτσες, χρυσόσκονη, φιόγκους….. Τα πάντα χωράει το άτιμο! Αλλά εντάξει, τολμώ να υποθέσω πως έδειξα εγκράτεια!!!

Προσπαθήστε το, είναι πανεύκολο, διασκεδαστικό και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα έτοιμο (και πανάκριβο!).

Αυτά!

One thought on “Πασχαλιάτικο στεφάνι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s