Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό: μέρος 1

Δεν μπορούσα να περιμένω….

…να στεγνώσουν και έτσι σας τα δείχνω όσο είναι ακόμη στο στάδιο 1. Αραδιασμένα πάνω σε ένα χαρτόνι με λαδόκολλα, περίπου 20 ώρες μετά από την κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά τον χρόνο να περάσει, για να περάσουν και αυτά στο επόμενο στάδιο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πήρα λοιπόν τις προάλλες πηλό για να φτιάξω δικά μου στολίδια για το χριστογεννιάτικο δέντρο μας. Βρήκα επίσης, φτηνά κουπ πατ για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα οποία δεν είχαν καμιά αντίρρηση να αφιερωθούν στον πηλό, αντί στη ζύμη. Εννοείται πως έστρωσα και μια επιφάνεια πάνω στο τραπέζι (ένα παλιό πλαστικό σουπλά) γιατί ο πηλός λερώνει…. Πλένεται εύκολα, αλλά λερώνει. Και επειδή αισθάνομαι ήδη άσχημα που φτιάχνω τα πάντα στο τραπέζι της κουζίνας όπου τρώμε…. το σουπλά είναι απαραίτητο! Τον άνοιξα με ένα πλαστικό πλάστη (από πλαστελίνη) και άρχισα να κόβω σχέδια. Αφού τελειώσα με το κόψιμο κατά τις 23.30 το βράδυ (ναι, τα σαββατόβραδά μου είναι γεμάτα δράση!), είπα να τους κάνω και σχέδια για να μην είναι τόσο πεζά και συνηθισμένα. Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:

clay ornamentsΦαίνεται ήδη πως κάποια έχουν αρχίσει να στεγνώνουν από τις άκρες που ασπρίζουν. Οι οδηγίες του συγκεκριμένου πηλού λένε πως στεγνώνει στον αέρα (όχι στο φούρνο δηλαδή!!!!) εντός ολίγων ημερών (να δούμε αν θα προλάβουμε μέχρι τα Χριστούγεννα…!)

clay ornaments 2

Και ένα κοντινό πλάνο….. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα είναι όταν θα στεγνώσουν και ακόμη μεγαλύτερη να δω πως θα είναι μετά από το βάψιμο που θα τους κάνω….. Έχει να πέσει γκλίτερ!!!

Είναι πάντως ένας εύκολος και πάνω απ’ όλα δημιουργικός τρόπος να ανανεώσουμε το δέντρο μας, χωρίς πολλά έξοδα και τρεχάματα!!! Ιδίως εάν διαθέτετε παιδιά 😉 , θα ξετρελαθούν στην ιδέα ενός δέντρου με τη δική τους υπογραφή!!!

Επίσης, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως τα στολίδια από ζυμάρι που είχαμε φτιάξει πέρσι, ζουν ακόμη και χαίρουν άκρας υγείας!

Αυτά μέχρι στιγμής, αναμείνατε για την συναρπαστική συνέχεια!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s